OmniCard joins ID-ware Group

24 maart 2023

Na de overname van het in Nederland gevestigde OmniCard B.V. door de ID-ware Group kijken beide ondernemingen uit naar hun eerste gezamenlijke bedrijfsjaar.Huub van der Boom, CEO van OmniCard : ”Sinds de oprichting van OmniCard BV in 2007 hebben mijn broer Henk van der Boom ( groot aandeelhouder en CEO van OmniCard ) en Ed Dijkers ( mede aandeelhouder en Directeur Sales ) OmniCard daar gebracht waar het nu staat. Een mooi florerend bedrijf met een vast bestand aan zeer betrokken medewerkers en klanten.

Henk was al enige tijd op zoek naar een opvolger zodat hij wat minder kon gaan werken. Helaas is Henk in Maart 2021 , na een kort ziekbed te komen overlijden. Samen met Ed Dijkers hebben we gekeken naar de beste keuze voor OmniCard om ,niet alleen de continuïteit, maar ook de ingezette groeistrategie van het bedrijf op de best mogelijke manier gestalte te geven.

De overname van ID-ware is hierin voor OmniCard en voor ID-ware een weloverwogen beslissing geweest”.Ed Dijkers, Directeur verkoop van OmniCard: “We zijn verheugd onderdeel te worden van één van de grootste card management leveranciers van Europa. We waren hard aan het groeien als OmniCard, en waren op zoek naar uitbreiding van ons R&D personeelsbestand, maar dat is niet zo eenvoudig in deze markt. Door de aansluiting bij ID-ware is onze R&D capaciteit in 1 klap met 40 medewerkers uitgebreid en hebben we toegang tot de Europese markt. Tevens biedt de uitgebreide klantportefeuille van ID-ware nieuwe kansen om onze marktpositie verder uit te bouwen en een nog hogere oplossingskwaliteit te bieden aan onze opdrachtgevers. Daarnaast kan ID-ware profiteren van onze efficiënte cardproductie faciliteit in Alphen aan den Rijn. Heel belangrijk voor ons was ook dat OmniCard kon blijven doorgaan onder haar huidige naam, met alle medewerkers, en met onze eigen Card Management oplossing OmniCMS/OmniPAS”. De directie van OmniCard zal gevormd worden door Ed Dijkers en Bernd Dieckmann (CEO ID-ware ). Het MT van OmniCard wordt daarnaast aangevuld met Sebastian Soentpiet.

Bernd Dieckmann, CEO ID-ware Group zegt: “Met OmniCard kijken wij uit naar nieuwe competente collega’s die niet alleen professioneel maar ook qua bedrijfscultuur dicht bij ID-ware staan!OmniCard is een gerenommeerde en gewaardeerde onderneming op de Nederlandse markt en biedt haar klanten uitstekende diensten en oplossingen voor het beheer van ID-kaarten. De toetreding van OmniCard tot de ID-ware Group zal voor beide partijen voordelen en synergiën opleveren die onze klanten en partners ten goede zullen komen.”Met deze overname versterkt ID-ware Group zijn marktpositie als toonaangevende leverancier van oplossingen voor Physical Identity & Access Management in Europa en breidt het zijn portefeuille van oplossingen en diensten uit met het oog op verdere groei.

https://lnkd.in/e-Q9fdyH