Het is mooi geweest…

12 augustus 2018

42 jaar gewerkt en 20 jaar daarvan bij OmniCard B.V., Henk van der Boom zit comfortabel en ontspannen op zijn bank in de tuin van zijn prachtige hoeve in Ter Aar, uitkijkende over de landerijen.

Hierbij een korte terugblik op de carrière door Henk van der Boom zelf:
“In 1976 ben ik gestart bij RIHA orgels, waar ook mijn liefde voor dit prachtige instrument is ontstaan. Vandaar ben ik naar Siemens vertrokken waar ik als service engineer, 13 jaar met mainframes heb gewerkt. Vervolgens ben ik 1992 gestart met Arboris, mijn eigen bedrijf waar ik software ontwikkelde voor Audiciens maar ook productiesoftware voor kopieerbedrijven. Interessant feit is dat vanuit die software ook de eerste functionaliteiten van het huidige kaartmanagementsysteem opleverden.

Daarna kwam ik in 1998 bij OmniCard terecht, eerst als interimmanager operations, maar 6 maanden later in loondienst. In al die jaren heb ik met OmniCard vele mooie projecten mogen doen; zoals het voorzitterschap van de Europese Unie, het Deltion College, inhuldiging koning Willem Alexander 2012. Rond 2005 kreeg ik de mogelijkheid om via een management buyout mede-eigenaar te worden van OmniCard en vanaf dat moment begon een enorme dynamische groei tot aan vandaag.

Nu ik kortgeleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heb, vond ik het tijd worden om eens van de andere dingen in het leven te gaan genieten dan alleen maar werken. Sinds 2 jaar ben ik in het bezit van een prachtige boerderij in het mooie Ter Aar en daar wil ik mijn aandacht gaan geven aan mijn peren en pruimenbomen maar ook weer tijd besteden aan mijn grote hobby orgels en het bouwen van luidsprekers. Per april 2018 heb ik dan ook besloten mijn taken als algemeen directeur van OmniCard en de OmniCard Group neer te leggen. Ik ben nog niet helemaal uit beeld, maar blijf voorlopig nog wel aandeelhouder en zal nog een rol spelen als CFO. Wel op de achtergrond en niet meer dan maximaal 1 dag per week.

Marcel Oosterhof, waarmee ik al meer dan 16 jaar samenwerk en tevens ook groot aandeelhouder is van de OmniCard Group, gaat mijn positie overnemen in de werk-maatschappijen”.

Marcel geeft aan; ”Ik werk al met Henk samen vanaf 2003, mijn Fargo tijd, altijd technisch, altijd al kaarten coderen en nieuwe technologieën toepassen, maar ook gedeelde interesses voor muziek en luidsprekers. In 2005 ben ik ook toegetreden tot de OmniCard Group, waarbij ik voornamelijk actief ben geweest in ExchangeIt/CardExchange, onze software company in de OmniCard Group. Binnen de OmniCard Group hebben Henk en ik altijd een goede strategie kunnen neerzetten; ik altijd een beetje “out there” en Henk meer “down to earth”.

Ondanks het feit dat Henk terugtreedt uit het dagelijkse management blijft Henk gelukkig voor mij nog wel beschikbaar als CFO met zijn expertise en kennis.

Vanuit mijn enorme ambitie kan ik u meedelen, dat er interessante tijden aankomen met veel, heel veel nieuwe ontwikkelingen waarmee we OmniCard naar de volgende level gaan brengen.

Dus houdt de nieuwsbrieven in de gaten maar ook onze accountmanagers zullen u binnenkort benaderen.

Ten slotte geeft Henk aan: “Ik heb de plannen gezien, ze zijn ambitieus en veelbelovend. Maar het bevestigt mijn keuze om terug te treden om het stokje over te dragen aan de volgende generatie.

Ik wil iedereen bedanken met wie ik al die jaren mee heb mogen samenwerken, zowel onze klanten maar ook mijn collega’s, maar zoals de titel al zegt, het is mooi geweest”.