AHOLD DELHAIZE

Klant Ahold Delhaize

Oplossing: Card beheer, Card beveiliging, Card koppelingen

Ahold Hoofdkantoor Zaandam

OmniCMS binnen Ahold reguleert kaartuitgifte en beheer voor medewerkers en uitzendkrachten hoofdkantoor Zaandam en 6 distributiecentra.

In 2015 is het contract getekend door Ahold voor implementatie in 2016 van het OmniCMS beheer platform. Voor deze implementatie had OmniCard al de nieuwe Mifare DESFire kaarten voorzien van een goede beveiliging en multifunctionele indeling waardoor Ahold hun medewerkerskaart eenvoudig kan toevoegen en beheren in de verschillende facilitaire systemen zoals :

  • Aeos Toegangscontrole
  • Nokilock Lockers
  • Traka Sleutelkasten
  • Uniflow Follow me Printing
  • I-Sight : intelligente oplossing voor beheer en optimalisatie van intern transport

Albert Heijn

Oprichter Albert Heijn nam in 1887 in Oostzaan de kruidenier over van zijn vader. De zaken liepen goed en al snel volgde er een tweede filiaal. De grootgrutter breidt de eerste helft van de 20ste eeuw steeds verder uit en de supermarktketen Albert Heijn gaat in 1948 naar de beurs. Onder leiding van Albert en Gerrit Jan Heijn kleinzoons van de oprichter, zet Albert Heijn in de daarop volgende veertig jaar een belangrijke stempel op de levensmiddelenhandel in Nederland: met de eerste zelfbedieningswinkels en de ontwikkeling van het huismerk en van non-food als productcategorie in de winkel. Ook op de Nederlandse keuken is de invloed van Albert Heijn merkbaar: de grootgrutter introduceert producten als wijn, sherry en kiwi’s, draagt bij aan de introductie van de koelkast in het Nederlandse gezin en komt als eerste met gemaksvoeding (kant-en-klaarmaaltijden, diepvriespizza’s). Albert Heijn groeit in deze periode uit tot het grootste levensmiddelenconcern in Nederland.

AholdLogo-Ahold

In 1973 verandert de houdstermaatschappij haar naam in ‘Ahold’ Ze breidt in de jaren zeventig de activiteiten uit naar sterkedrank en de drogisterijwinkelketen Etos. In de jaren zeventig breidt Ahold ook internationaal uit en verwerft bedrijven in Spanje en de Vereingde Staten. Onder aanvoering van een nieuw managementteam, waarin voor het eerst geen leden van de familie Heijn zitting hebben, versnelt de groei: in het tweede deel van de jaren negentig volgen acquisities in Latijns-Amerika, Centraal-Europa en Azië.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan wordt door koningin Beatrix het predicaat Koninklijk verleend in 1987.

Ahold DelhaizeAhold Delhaizeownload

Op 24 juni 2015 werd bekendgemaakt dat Delhaize Groe gaat fuseren met Ahold, dit zal halverwege 2016 afgerond zijn. Het bedrijf gaat Ahold Delhaize heten en het hoofdkantoor komt in Nederland te liggen. De huidige CEO van Ahold, Dick Boer, wordt de topman van Ahold Delhaize. Op papier is het een fusie van gelijken, maar de aandeelhouders van Ahold krijgen 61% en die van Delhaize de overige 39% van de aandelen waarbij de juridische entiteit Delhaize opgaat in Ahold. Samen behaalden ze in 2014 een omzet van €54 miljard en een nettowinst van 1 miljard euro. Ahold Delhaize hebben samen 375.000 medewerkers en 6500 winkels. Beide bedrijven halen meer dan 50% van de omzet in Verenigde Staten. De geografische overlap van de ketens is gering en na de fusie is Ahold Delhaize in alle Amerikaanse staten aan de oostkust aanwezig. Op 14 maart 2016 stemden de aandeelhouders van Ahold en Delhaize in met de voorgenomen fusie. Na het samengaan ontstaat een supermarktconcern dat in Europa qua grootte de vierde plek inneemt en in de VS de vijfde plek. De fusie moet medio 2016 worden afgerond. Een dag later kregen Ahold en Delhaize groen licht van de Belgische toezichthouder voor de fusie. Met de Belgische goedkeuring zijn alle mededingingsrechtelijke procedures in Europa afgerond. Na toestemming van de Amerikaanse toezichthouder FTC werd de fusie op zaterdag 23 juli 2016 beklonken

 

 

Bedrijfsgegevens

Website:htttp://aholddelhaize.com

Medewerkers: 129.000

Sector: Retail

Opgericht: 1887

Resultaten

  • Centraal Cardbeheer
  • Beter beveiligde Card
  • Koppelingen facilitaire systemen

Meer cases...