card-believe

Over Card beveiliging

Uw wilt er zeker van zijn dat uw Card goed beveiligd is tegen ongewenst gebruik. Ongewenst gebruik  kan op twee manieren plaatsvinden. Door het kopiëren van de elektronische gegevens uit de Card  of het vervalsen van de grafische gegevens op uw Card. Voor beide methoden van misbruik biedt OmniCard sluitende oplossingen. Naast een goede beveiliging van uw Card dient uw Card natuurlijk wel flexibel inzetbaar te blijven. Top security en flexibiliteit is gegarandeerd !

De RFID chip wordt gebruikt voor toegangscontrole, afrekenen, follow me printing, lockers, openbaar vervoer en elektronische tickets. Het zogenaamde “kraken” of “sniffen” (emuleren) van uw RFID Card betekent dat alle elektronische gegevens zoals bijvoorbeeld een kaartnummer uit uw Card overgezet kunnen worden naar een duplicaat Card (een kloon). Wie uw Card kan lezen, kan ook snel bij de opgeslagen informatie. Er blijkt slechts een beperkt aantal sleutelcombinaties nodig te zijn om bij de gegevens in uw Card te komen. Dat maakt het ontcijferen heel eenvoudig. Ook is het mogelijk om gegevens op uw Card bij te schrijven indien deze niet goed beveiligd is. De meeste gebruikte RFID card in Nederland is de door NXP uitgegeven Mifare Classic 1K of de Mifare Desfire EV1 /Ev2 2k, 4k of 8k. De Mifare Classic 1K is vanwege de lage encryptie methodiek (DES) eenvoudige te emuleren. Zijn opvolger de Mifare Desfire daarentegen is veel beter beveiligd door een hogere encryptie methodiek (AES). OmniCard is uw kennispartner voor de inrichting en beveiliging van uw Card.

Naast een goede elektronische beveiliging van uw Card kan uw Card ook grafisch gezien goed beveiligd worden tegen oneigenlijk gebruik. De diensten en producten die OmniCard hiervoor gebruikt vallen tevens onder onze oplossing Card printing. Tijdens de offset bedrukking of nabewerking van uw Card kunt u deze al voorzien van diverse grafische beveiligingsvoorzieningen zoals: fine-line printing, microtext, UV printing, laser-engraving, hologrammen en of watermerk. Na het printen kunt u uw card nog eens extra beveiligen tegen grafisch klonen door het lamineren van uw Card met een standaard of specifiek holografisch laminaat. Een bijkomend voordeel is dat u met het lamineren uw Card een extra bescherming geeft tegen krassen en slijtage van de bedrukking.

Met onze Card diensten en producten heeft OmniCard al diverse klanten voorzien met een beveiligde opmaak en uitgifte van hun Card.

Read more

Gerealteerde diensten

  • Advies

    Deskundig advies voor de inrichting en beveiliging van uw Card voor veilig gebruik in meerdere afnemende facilitaire systemen.

  • Installatie en training

    Vakkundige installatie en gebruikerstraining van onze OmniSAM Desfire kit voor het aanmaken van uw eigen sleutelset en het veilig coderen van uw Card.

  • Projectmanagement

    Ondersteuning door onze ervaren project - en productiemedewerkers. Algehele begeleiding inclusief testkaarten, documentatie en testtraject.

Business cases

Meer cases

Partners